Versterkingsmaatregelen Hagesteinsebrug

Uit berekeningen van Rijkswaterstaat is gebleken dat de buitenste hoofdliggers van de Hagesteinsebrug in de A27 op 4 locaties versterkt dienen te worden om een veilige verbinding te houden. Hiervoor zullen twee bouw locaties worden in gericht aan weerszijden van de brug te weten aan de zijde van Vianen (zuid) en aan de zijde van Nieuwegein (noord).
Hollandia Services is gecontracteerd voor het uitvoeren van versterkingsmaatregelen.
De globale project fasen omvatten:
• Mobilisatie bouwplaatsen Noord en Zuid.
• Toegang creëren tot werkgebied
• Uitvoering van de versterkingsmaatregelen
• Conserveren van de versterkingen
• Demobilisatie.

De Hagesteinsebrug is een brug over de Lek die deel uitmaakt van de Rijksweg 27 tussen Vianen en Nieuwegein in de Nederlandse provincie Utrecht. De brug is in 1978 aangelegd door Rijkswaterstaat, Hollandia was destijds de bouwer van de stalen brug.
De Lekbrug bij Hagestein, ook wel de Hagesteinsebrug is een brug in Nederland, gelegen in de autosnelweg A27 en overspant de rivier de Lek. De brug heeft een overspanning van 740 meter en is gebouwd volgens de 'vrije voorbouw' methode. De aanleg van de Hagesteinsebrug begon in 1975, en op 24 juni 1981 werd de brug opengesteld voor het verkeer, samen met de A27 tussen Lexmond en het knooppunt Lunetten.

Opleveringsdatum:

Klant: Rijkswaterstaat PPO